RSS

si traducerea dezlanarii

27 iul.

De fapt ce se petrece cu mine: regresie la stadiul de copil in care plansul determina (sau nu) aparitia atentiei materne sau cel putin a unui surogat pentru aceasta, fiind unica forma la care persoana de atasament mai reactioneaza. Specific persoanelor cu tip de atasament anxios dependent cu elemente de tipologie dezorganizata. Simplu, mon cher Watson! Ce rahat!

Oare cum ii poti spune altfel parintelui sau persoanei semnificative din viata, in calitatea ta de … copil, ca ai nevoie de el? Si mai ales cum il poti face sa inteleaga nevoia ta, fara a o considera o corvoada? Probabil ca nu ar fi necesar sa iti pui intrebarea asta daca persoana ar fi empatica sau daca te-ar iubi suficient. SI o data constientizata problema, cum sapam la ea? Dar intrebarile astea sunt, de fapt, eronate, pentru ca pleaca de la o premisa eronata. NU MAI ESTI COPIL! Esti un adult care se poate oricand educa singur cum crede el mai bine.

Partea buna e ca, din perspectiva psihologica, plansul inseamna ca s-a atins ceva in interiorul nostru si suntem pe calea vindecarii.

Reclame
 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: