RSS

analiza vulnerabilitatii personale

16 iul.

Lectura de weekend a fost Brene Brown, ‘Curajul de a fi vulnerabil’. A actionat multe resorturi interioare, asa incat, in perioada urmatoare o voi relua pe indelete si voi selecta aici paragrafele care au rezonat in mine mai puternic in momentul asta si care au ramas ca teme de casa sau ca intrebari care isi cauta raspuns.

Asadar incep cu asta, pentru ca e o tema recurenta a ultimei perioade si cred ca poate suna cunoscut si altora:

Daca ar fi sa aleg forma de tradare cea mai des intalnita  si cea mai periculoasa pentru sentimentul de incredere, dat fiind ca-l roade treptat, as spune ca e detasarea emotionala. Cand cei pe care ii iubim sau cei cu care avem o legatura afectiva profunda ajung indiferenti, nu ne mai acorda atentie, nu se mai implica si nu mai lupta pentru o relatie, increderea incepe sa dispara si, in locul ei, apare suferinta. Detasarea emotionala  declanseaza rusinea si una din temerile noastre cele mai mari – frica de a fi abandonat, teama ca suntem lipsiti de valoare si ca nu meritam sa fim iubiti.

Ceea ce face ca aceasta forma ascunsa de tradare sa fie una mai periculoasa decat o minciuna sau o aventura e faptul ca nu putem sa spunem care este cauza suferintei noastre – nu exista o intamplare anume  care sa serveasca drept dovada a tradarii. Ceea ce-l poate arunca pe partenerul care sufera intr-o spirala  a indoielii de sine si a suferintei.’

Increderea e un produs al vulnerabilitatii , care creste in timp si necesita efort , atentie si implicare., cladindu-se din gesturi mici, lipsite de dramatism.

[…]Incredibil cata energie cheltuim, tot incercand sa evitam subiectele cu adevarat importante, cand ele, de fapt, sunt singurele care ar putea sa ne elibereze.’

  • to be continued

 

 

Reclame
 
Scrie un comentariu

Scris de pe 16 iulie 2017 în Uncategorized

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: