RSS

another note to self

26 iun.

Versiunea 1

Draga mea, e timpul sa-ti revii! Intelege o data contextul, oamenii, mesajele si scoate-ti valul de pe ochi! Intelege-ti pozitia tampita in care singura te-ai pus (aia in care esti pe fix aceeasi treapta cu un P pe care il desconsideri si de care iti e sila pentru ca combina limitarea intelectuala cu disperarea si slugarnicia, cu un M a carui atitudine superioara si dorinta de a demonstra mereu ca e cel mai cel iti displac profund, cu un D barfitor si intrigant, cu o C despre care crezi ca o joaca bine pe ingenua, dar nu o duce mintea prea departe, cu o I careia ii vezi doar limitarile si naivitatea, cu o N, despre care nu stii mare lucru, dar care iti pare altfel decat pozeaza, pentru ca ii vezi zambetele inegale adresate oamenilor si ii remarci saluturile preferentiale. Da, stiu, plin de etichete pe aici.). Si nu mai crede ca ar exista intelesuri ascunse. Exista doar jocuri ale altora si scenarii in mintea ta. Iar unora din aceste scenarii le acorzi mai multe sanse pentru ca zici ca iti face bine pe termen scurt sa le crezi.

Dar adevarul e ca pe genericul filmului pe care ti-l dai esti, de fapt, inscrisa la ‘si altii’.

Ia-ti zborul! Vor veni cu siguranta o vreme cand vei intelege la ce a folosit experienta asta a pendularii continue intre anxietate si bucurie (sa fie asta de fapt lectia lui 2016, continuata intr-un alt registru si anul asta?) si un om care te va vedea si pentru care vei reprezenta foarte mult, asa cum esti tu, nici prea-prea, nici foarte-foarte. Pana atunci, te rog frumos, nu accepta nimic mai putin decat ai nevoie. Pentru ca in viata ta e vorba despre tine, nu despre ceilalti.

Versiunea 2

Draga mea, pana acum ganditul pozitiv, increderea in tine si onestitatea au adus rezultate apropiate de cele pe care ti le-ai dorit. Ce-ar fi sa continui in acelasi ton? Ce-ar fi sa ignori pozitia in care esti pusa si sa te pui tu intr-una mai buna sau mai avantajoasa? Ce-ar fi sa ceri ceea ce iti doresti sau sa spui, asa cum ti-ai propus, ceea ce te deranjeaza, cu riscul, asumat, ca e posibil ca asta sa duca la pierderea a ceea ce iti doresti? Ce-ar fi sa renunti la a te mai compara cu altii si sa crezi ca esti suficienta asa cum esti? Hai! Poti! Ai facut si lucruri mai grele si mai contorsionate si indiferent cum se termina, va fi un castig si o experienta noua faptul ca ai continuat sa lupti pana la final pentru ceva ce ti-ai dorit, indiferent cum arata acel sfarsit. Pentru ca in viata ta e vorba despre tine, nu despre ceilalti.

Orice varianta as alege, va durea. Diferit, dar va durea, pentru ca in niciuna dinele povestea nu pare a se termina cu protagonistii impreuna. So, what would it be?  Today…Tomorrow … After the sun… or after the rain…

Reclame
 
Scrie un comentariu

Scris de pe 26 iunie 2017 în Uncategorized

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: