RSS

healing

20 apr.

Ca sa intelegi ce mi se intampla, afla ca:

„O respingere cauzeaza patru rani si consecinte psihologice distincte. In primul rand, chiar si respingerile minore sunt resimtite puternic drept rani. Apoi respingerile declanseaza furie si tendinte agresive.

Mai mult, respingerile profunde sau repetate ne doboara stima de sine si mai mult, tindem sa devenim noi insine critici cu propria persoana, generalizand si adaugand sare pe rana.

Si nu in ultimul rand, respingerile ameninta serios nevoia noastra fundamentala de apartenenta si acceptare din partea celorlalati.

Acest lucru ne poate conduce la negarea si reprimarea acesteia „nu mai am nevoie de nimeni si de nimic”, fapt ce ne va ameninta serios sanatatea psihica pentru ca astfel ne blocam si sursele de hrana emotionala.”

Ce e de facut? Eh, not much si totusi, e de lucru, pe ici, pe colo: refacem conexiuni sociale (on my way), ne desensibilizam (nah… ne dorim ca desensibilizarea sa nu vina cu tone de nepasare) si lucram putin la stima de sine (ceea ce nu inseamna neaparat ca a fost mica ea, candva). Si alungam, pe cat se poate, gandurile autocritice, pentru ca, hai sa fim seriosi, si varianta ‘it’s you, not me’ e valabila si cat se poate de reala.

Reclame
 
Scrie un comentariu

Scris de pe 20 aprilie 2017 în Uncategorized

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: