RSS

discutii

15 oct.

1.mi-am intrebat ieri coach-ul de dezvoltare personala daca a reusit sa faca din studentii sai (persoana e si profesor la o facultate de stat din cluj) si niste cititori, nu doar persoane care sa lectureze un text de nevoie sau sa caute in dex, la varste de peste 20 de ani cuvinte care ar trebui sa le fie in vocabularul uzual. s-a uitat cu necaz la mine si mi-a raspuns: ‘nu stiu. nu cred.’

ce dumnezeu mai cauti atunci la o scoala de litere daca nu ai in tine morbul lecturii?

2. la aceeasi discutie s-a nascut si intrebarea daca profesorul ar trebui sa-si trateze studentul asa cum farmacistul isi trateaza pacientul sau functionarul, clientul, adica sa faca tot posibilul sa se faca inteles, la nevoie coborand standardele cat este nevoie pentru a ajunge la nivelul interlocutorului. dupa mine, pozitia dascalului nu ar trebui sa fie asta. pana la urma, cei ce urmeaza o scoala se presupune ca ar fi acolo ca sa invete si nu sunt chiar oricine. ori inveti atunci cand ai o stacheta in fata pe care s-o depasesti. daca cel din fata ta o coboara, unde mai e calitatea informatiei, de unde mai vine buna ta pregatire, unde mai e rolul tau, efortul tau, scopul existentei tale acolo?

se poate insa ca asta sa fie doar perspectiva unui fost tocilar.

Reclame
 

Etichete: , , ,

Un răspuns la „discutii

  1. Bucătarul leneș

    19 octombrie 2013 at 3:24 PM

    1. ai fi surprinsa sa afli ca majoritatea nu-s la litere ca sa citeasca. si nici nu citesc. asta era situatia inclusiv pe vrehehemea mea, cand, de bine, de rau, ne mai triau.
    2. sunt de acord cu tine. asta a fost si dilema mea cand am fost tarata la un curs de teoria literaturii pentru tonti. si tontii au inteles din exemplu (era vorba de diversele niveluri ale naratiunii) ca subiectul e coceanul de la cucuruz.

     

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: