RSS

tesand si desirand legaturi

24 iul.
nu stiu cum mi-a scapat pana acum. probabil ca multe alte scrieri bune, ca multe alte chestii pe langa care, voit sau nu, am trecut agale, emanand prin fiecare por o lene organica.
deci ieri l-am redescoperit pe huxley si a lui minunata lume noua. n-am sa vorbesc despre carte pentru ca inca n-am terminat-o. am sa o fac insa cu siguranta pentru ca are  in ea idei care se pliaza binisor pe starea mea de spirit de acum si pe ceea ce gandesc despre lume, despre religie sau despre placere.
m-a facut insa s-o citesc faptul ca am gasit-o pe masa lui m., oarecum proaspat intors din ceea ce se numea candva lumea noua, personaj traumatizat si traumatizant, penduland perpetuu intre canada si romania, fara putinta de a decide locul in care sa isi infiga adanc si defintiv radacinile. (pendularea din ultima saptamana a avut avut darul nu numai sa ma ameteasca pentru o lunga perioada, ci si sa ma faca teribil de suspicioasa, atenta la fiecare gest, emotiva, pana la urma un conglomerat de stari care puse laolalta si amplificate exponential au darul sa te inraiasca, dar nicidecum sa te imunizeze). ciudat e si ca volumul in cauza ii fusese dat spre lectura de psiholoaga din dotare. ma intreb in ce scop, altul decat placerea lecturii. si ma mai intreb daca cumva doamna stie exact ce face, desi psihologia nu e tocmai stiinta in care sa fie aplicabila taietura bisturiului. sa speram ca da. si sa mai speram ca nu-mi va fi dat sa traiesc si reintoarcerea lui la minunata lume noua. pentru ca probabil viata mea ar deveni, temporar tinzand spre permanent, un  ‘brazil’ gri, dureros, mult mai putin insorit decat al celor de la pink martini.
 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: